Microsoft – австралийска версия.

Microsoft е последователен новатор и архитект в цифровите иновации, който вдига летвата за това, което технологиите могат да постигнат – особено що се касае киберсигурността. Мисията им да осигурят на всяка организация силата да постига повече, е подчертана по отношение напредъка в новите продукти – включително днешното обявяване на Surface Pro Х за бизнеси, чийто приоритет е сигурността и потребителското изживяване.

Microsoft Surface Pro Х за бизнеси е първият Surface Pro, който разполага с вграден NFC четец, който се намира в горния ляв край на екрана. Този нов поток за автентикация позволява бързо и сигурно влизане в устройството и облачните услуги без парола, като например Windows 365 или Imprivata, само с едно докосване на YubiKey към устройството.

С добавените NFC възможности вградени в Surface Pro Х, създаването на устойчиви на фишинг потребители в предприятието, сега е по-лесно от всякога. YubiKey може да се използва при автентикация за влизане в Windows, чрез NFC, в Microsoft облачен профил на потребителя, като по този начин влизането в Windows и приложенията Microsoft 365 е мигновено –– което от своя страна, отбелязва значителна стъпка напред в бъдещето без пароли.

Оползотворявайки ключовете за достъп /passkeys/ обвързани с устройството и съхранявани на YubiKey, потребителите имат гъвкавостта да си осигурят достъп до своите профили в облака и данните от всеки един Surface Pro Х – което е голямо предимство за всички индустрии, с което се осигурява най-високо ниво на сигурност, в допълнение към конкретни индустрии със споделена работна среда – например хотелиерство, търговия, здравеопазване и много други.

“Нашите корпоративни клиенти разчитат на Surface като водеща сигурност в индустрията, както и безпроблемно потребителско изживяване. Възможността за бързо и сигурно влизане в устройството и автентикация с NFC ключовете за сигурност е критично изживяване, което добавихме към Surface Pro Х. YubiKeys използва изцяло интегрирания NFC четец и носи ползи и за двата фронта,” каза Nancie Gaskill, генерален мениджър на Microsoft. “За нас е вълнуващо да работим с Yubico, за да осигурим използването на YubiKeys, като предоставяме на потребителите сигурни и иновативни варианти за автентикация срещу нарастващата заплаха и обема на кибер атаките базирани на самоличността.”

Силата на Yubico и Microsoft: Партньорство за едно сигурно бъдеще.

Заедно, Microsoft и Yubico положиха основите за бъдеще без пароли, което е устойчиво на фишинг, за организации с всякакви размери и от всички индустрии. Yubico и Microsoft са в дългосрочно сътрудничество като членове на FIDO Alliance и водещи сътрудници по стандартите по автентикация FIDO2/WebAuthn. С FIDO2/WebAuthn, организациите могат да се възползват от безпроблемно потребителско изживяване, като междувременно сигурността се подсилва благодарение на хардуер базирана и устойчива на фишинг passkey автентикация в YubiKeys. Чрез колаборацията и споделеното членство във FIDO Alliance, Yubico и Microsoft безпроблемно си сътрудничат, за да ръководят обществени и частни организации в посока принципите на Zero Trust.

Без значение дали средата на дадена организация е в облака или на място с Microsoft Entra ID, YubiKeys предлагат решение за ускоряване на пътешествието в посока автентикация без пароли. Добри новини за потребителите на Microsoft, без значение дали използват Entra ID или Microsoft 365, е това, че могат безпроблемно да ползват естествената поддръжка за YubiKey, гарантирайки си незабавно съответствие със стриктините правила за поверителност.

Създаден, за да подпомага организациите да достигнат най-високо ниво на сигурност и използваемост при автентикация в мащаб, YubiKey работи с Windows 11, Entra ID, Active Directory Certificate Services (ADCS) и стотици корпоративни приложения и услуги за предотвратяване на превземане на профили. YubiKey е единственият хардуерен ключ за сигурност, който едновременно поддържа най-голямото разнообразие от протоколи за автентикация и отворени стандарти, което подобрява автентикацията, и същевременно намаля сложността и общия разход за притежание.

В момента можете да използвате Вашия YubiKey с работен или личен Microsoft профил, браузър Edge , Entra ID, и други. Допълнително към това, Вашата организация – без значение дали е в частния или публичния сектор, може да блокира всякакви опити за влизане, които не използват CBA като по този начин се осигурява защита за Вашите потребители, чрез използването на сигурни, устойчиви на фишинг, мултифакторни решения за автентикация с passkey. Прибавете към това и новообявените възможности вградени в новия Surface Pro Х, и YubiKey наистина става повсеместен по отношение на защитена, ефективна и ефикасна сигурност за потребителя, която предприятията очакват и от която се нуждаят.

Източник: Abby Guha / Yubico

Споделете тази статия!

Присъединете се към бюлетина.

Новини и съвети за киберсигурност

Не сте сигурни кой YubiKey ви трябва?

разгледайте таблицата за сравнение на YubiKey